Püha Loomaaed

Print

» Loomaaiast

Päris alguses oli nimi PÄRNU SPORDI- MEELELAHUTUSE- JA MEELEHEITEKLUBI "PÜHA LOOMAAED" Ja sõnasõnalt tähendab see seda, et alguses tehti sporti, peale seda lahutati meelt ja nagu ikka järgmisel päeval oli meeleheide. SPORT ei olnud ainuke ja peamine. Kuigi olime registreeritud jalgrattaliidus, sõudmisliidus, triatloniliidus, kergejõustikuliidus. See algus oli 1991 ja esime Kihnu reis leidis aset 1992.

Me ei saanud paaditäit rahvast täiesti kokku (kirkovene 16 kohta), meid ei oodanud keegi ees, meri oli tormine ja enamus istus esimest korda sellisesse pikka paati. Sõideti Pärnust Kihnu. Tänastest olijatest olid seal Aivar Murd, Lembit Luusepp, Meelis Lippe, Runo Ruubel, Paal Põlluste, Tarvi Markson, Veiko Kruusmaa. Neid võib lugeda klubi alustajateks. Lisaks veel Kalevi Jeret, Märt Leesment. (Veidi hiljem lisandusid Pungionu, Raul Niidu, Aimar Roosipuu, Kaido Kaasmaa, Alar Aia, Toivo Kuldmäe, Kult, Rix.) Kihnu on Loomaaia püha lehm. Seal ei pea käima, aga ilma ei ole ka Loomaaeda. Ega ei usu hästi, et klubiliikmete hulgas täna neid hulle palju olekski, kes 5,5 kuni 9 tundi viitsiksid merel järjest sõuda. Ja need, hullult leidlikud purjed, millega siis tagasi üritati pääseda!

Mehed olid noored, energiat palju ja oma ärisid polnud kellelgi.Tegime ja korraldasime kümnevõistlusi, sõitsime Eestikaid akadeemilise üksikaeru kaheksapaadiga, osalesime Emajõe regattidel, võtsime 2 korda aastas teatevõistlustel mõõtu tänase TARTU VELOGA, korraldasime rattarallit ja suusaneljapäevakuid jne jne. Ja kõikjal oli ka meelelahutust ja meeleheidet.......Polnud ei raha, sponsoreid ega eelarvet, oli vaid tahtmine midagi teha. Keegi ei küsinud, et mis ma saan sellest?

Aeg muutus ja enamusest SAID ettevõtjad, Loomaaias oli seisakuaeg. Vaid KIHNU oli igaastane, ikka juuli teisel nädalavahetusel sõidavad Loomad Kihnu, PUNK disainib igaaasta särgid ja muljeid koguneb kuhjaga. 2009. aastal pöördus meie poole Kihnu valla volikogu, et kas me muudaksime oma suvepäevade aega, kuna nemad tahavad korraldada „Kinu mere päevasid“. Vot see on tase. loomulikult olime nõus ja 2010. aastal koguneme kolmandal juuli nädalavahetusel Kihnu. Oleme merd ületanud nii Pärnust kui Munalaiust ja teeme seda veelgi!

1998a. alustasime Pärnu Veteranide Velotuuriga, millest tänaseks on kujununenud lausa rahvusvaheline võistlus. Veteranide tase on muidugi uskumatult kõrge.

Klubis on liikmeid 40-50 ringis, aastas korraldataks 4 korralikku rattavõistlust. Meie osad rattaveteranid treenivad nagu profisportlased, teised jälle võtavad asja mõnuga nagu peab!

Klubi üheks eesmärgiks on toetada Pärnu Kalevi Spordikooli jalgrattaosakonda, aitamaks motiveerida perspektiivikaid noori ning treenereid.