Print

» Teated metsast

Jaagup Vaar, Pärnu Kalevist, teenist kaks hõbemedalit (Pärnu Postimees)

Jalgratturite maanteesõidu Eesti noorte ja seenioride meistrivõistlustel Vändras võitis Pärnu Ülejõe gümnaasiumis õppiv Jaagup Vaar teise koha nii tempo- kui grupisõidus.
Esimesel võistluspäeval kavas olnud üksikstardiga võidukihutamisel oli kuni 14aastaste konkurentsis 10 kilomeetri distantsil kiireim tartlane Kristo Kukrus ajaga 16.04,3. Pärnu kalevlane Vaar kaotas võitjale kahe ja poole sekundiga ning kolmandaks tuli Siim Lepik Tartust.
Martin Luusepp oli kuues, Oviar-Gregor Annus kaheksas, Bryan Tölp 14. ja Joan Markus Varik 15.
M16 klassis võidutses 15 kilomeetrisel sõidul Kristo Enn Vaga Kalevi jalgrattakoolist. Meie parimana sai Carl Tõnismann (Pärnu Kalevi SK) üheksanda tulemuse. Vändra Viko klubi poistest jõudsid 20 hulka Karl-Arnold Vendelin (10.), Mart-Anton Vendelin (11.) ja Jannar Juss (19.).
Õrnema soo võidukihutamisel startis kaks Vändra piigat. Ethel-Brigita Tigane sai N14 klassis viienda koha ja Annika Rahuoja lõpetas kaks aastat vanemate neidude konkurentsis 13. positsioonil.
Ühisstardiga sõidus tuli 14aastaste seas Eesti noortemeistriks Karel Georg Nõmm Nõmme rattaklubist. Võitjale lõpujoonel ülinapilt kaotanud Jaagup Vaar pidi leppima teise kohaga ja kolmanda pjedestaaliastme hõivas Risto Sepa Rein Taaramäe rattaklubist.
Pärnu kalevlased Martin Luusepp, Germo Kunimägi, Joan Markus Varik ja Oviar-Gregor Annus said vastavalt viienda, seitsmenda, kaheksanda ja üheksanda koha.
M16 klassis oli võidukas Siim Kiskonen Kalevi jalgrattakoolist. Meie poistest oli parim Carl Tõnismann, kes jõudis finišisse viiendana. Mart-Anton Vendelin oli 11. ja Karl-Arnold Vendelin 18.
Ethel-Brigita Tigane kihutas oma vanuseklassis kümnenda koha vääriliselt ja Annika Rahuoja sai 15. koha.